Adresa: Cara Lazara 2, 71350 Sokolac

Telefon: +387 57 400 715

U susret 25. rođendanu: Interes kupaca ispred svega

Kompanija „Onogošt“ će u mjesecu aprilu proslaviti 25. rođendan. Posao je te daleke 1996. godine pokrenut sa jednom prodavnicom i tri zaposlena radnika. Kako je već tada opredjeljenje poslovanja bilo da se rad organizuje odgovorno, proaktivno i dosljedno, svi rezultati u proteklih dvadeset pet godina nisu se desili slučajno.

Direktorica kompanije Ljiljana Šuka kaže da danas na objekte i udio na tržištu gledaju sa ponosom, u uvjerenju da su na odličnom putu i sa energijom da u godinama koje predstoje opravdaju povjerenje svojih potrošača te ojačaju vezu sa njima.

– Principi porodične kompanije, na kojima je započet poslovni poduhvat, važe i danas kada smo kolektiv sa oko dvije stotine ljudi i preko dvadeset objekata. Naši zaposleni su članovi porodice – a to znači da smo zajedno i u trenucima rada i napora, ali i u trenucima poput ovoga, kada slavimo. Jedno je sigurno – bez njih danas ne bismo bili ovdje gdje smo. Kada je riječ o zajednici, živimo u uvjerenju da poduhvati i poslovanje koje u svom fokusu ima ljude, njihove porodice, generacije koje nam poklanjaju svoje povjerenje i biraju nas kao svoju omiljenu prodavnicu – ne može biti neuspješno. Prvi korak svakog našeg radnog dana je razmatranje šta je u interesu naših kupaca, a potom slijedi pitanje kako još možemo biti od koristi našoj zajednici.

Pandemija izazvana virusom korona unijela je dramatične promjene u živote i poslovanje na globalnom planu. Ali, potreba za trgovinskom djelatnošću ne može prestati. O planovima i uopšte viziji „Onogošta“ u budućnosti, direktorica Šuka dodaje:

– Kada se dese stvari koje su izvan naše kontrole, jedini razuman odgovor jeste da se prilagodimo novonastaloj situaciji. Mi to radimo dosljedno, poštujući sve propisane mjere prevencije i održavanja fizičke distance na prodajnim mestima, uz primjenu svih preporuka. Prvi i osnovni cilj nam je da održimo neometan lanac nabavki i prodaje, izbor i povoljnosti za kupce, kao i broj naših zaposlenih, u nadi da ćemo svi zajedno dočekati i završetak pandemije. Dok ti procesi traju, u toku je i širenje naše maloprodajne mreže, kao i renoviranje i modernizacija pojedinih objekata „Onogošta“, što je za nas realizacija dugoročne strategije.

Indikatori poslovanja privrednih subjekata jedne zemlje ne mjere se samo njihovim profitom već i pozicioniranjem u ulozi odgovornog poslodavca, korektnog poslovnog partnera i izvrsnog pružaoca usluga, kao i aktivnog učesnika zajednice u kojoj se djelatnost obavlja. Kompanija „Onogošt“ u dugogodišnjoj tradiciji uspješnog poslovanja, aktivno i djelotvorno je učestvovala u napretku života zajednice u kojoj djeluje.

– Iako naša praksa nikada nije bila da se hvalimo, rođendan može biti prilika da pomenemo da smo pomogli brojne sportske, kulturne i humanitarne manifestacije. Te prilike smatramo suštinom samog postojanja; pažljivo osluškivanje potreba naših građana i potrošača otvorilo je prostor da budemo partner, prijatelj i sponzor za događaje i akcije koje obogaćuju život svih nas – istakla je direktorica kompanije Ljiljana Šuka.

Ona se ukratko osvrnula na obilježavanje 25. rođendana kompanije te otkrila šta potrošači mogu očekivati u narednim nedjeljama, povodom proslave četvrt vijeka postojanja.

– Kao prave dobre komšije koje znaju kako da obraduju svoje bližnje, pripremili smo niz poklona, iznenađenja i dešavanja. Osim rođendanskih popusta, svakog pedesetog i stotog kupca očekuju specijalne nagrade, a građane koji sa nama slave rođendan, 9. aprila, očekuju posebna iznenađenja. Radujemo se danima rođendana i očekujemo vas u prodavnicama Onogošt – poručila je direktorica Šuka.

Prijava za Newsletter

Novosti