Adresa: Cara Lazara 2, 71350 Sokolac

Telefon: +387 57 400 715

U Sokocu svečano otvoren novi maloprodajni objekat kompanije „Onogošt“

U Sokocu je juče svečano otvoren novi maloprodajni objekat kompanije „Onogošt“.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je sa vlasnikom „Onogošta“ zvanično otvorio novi tržni centar, rekao je da „Onogošt“, osim značajne uloge u sferi trgovine, od nedavno ima i proizvodnu djelatnost, da u Sokocu i drugim opštinama u kojim ima svoje objekte zapošljava značajan broj radnika, što je veoma značajno u vremenu kada je svako radno mjesto potrebno.

„Opština je uvijek bila i biće na usluzi Nogoštićima, ali i svim drugim privatnim preduzetnicima koji rade ozbiljno i odgovorno, koji omogućavaju zapošljavanje i doprinose razvoju lokalne zajednice. To je naša obaveza, kao predstavnika vlasti“, rekao je Bjelica.

„Kompanija „Onogošt“ primjer je porodične firme koja se postepeno razvijala i širila djelatnost, zapošljavajući radnike i doprinoseći razvoju Istočnog Sarajeva. Zato i predstavnici vlasti u opštinama i gradu imaju obavezu da pomognu ovakve privredne subjekte i olakšaju im poslovanje“, rekao je Samardžija, dodajući da „Onogošt“ otvaranjem ovog modernog objekta, ali i pokretanjem proizvodne djelatnosti doprinosi u velikoj mjeri povoljnijem privrednom i ukupnom ambijentu u opštini Sokolac.

Čestitajući porodici Nogoštić otvaranje još jednog, dvadest i prvog maloprodajnog objekta, gradonačelnik Istočnog Sarajeva poželio je ovoj kompaniji i radnicima još mnogo uspješnih godina, na dobrobit svih građana Istočnog Sarajeva.

Vlasniik „Onogošta“ Mile Nogoštić rekao je da, kada je počeo posao, od jedne male prodavnice sa nekolicinom zaposlenih, nije ni sanjao da će za nekoliko godina imati 21 maloprodajni objekat u nekoliko opština.

„Osim moje porodice koja se aktivno uključila u posao, moram da zahvalim i predstavnicima opštine Sokolac i gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Samardžiji, koji su nam uvijek davali bezrezervnu podršku“, rekao je Nogoštić.

„Cilj nam je da naši kupci u našim prodavnicama imaju dobru uslugu i da se osjećaju prijatno. I,ono što je najvažnije,da im omogućimo da kupuju proizvode po najnižim cijenama, da kupuju domaće proizvode i da tako, na dobrobit svih, zajedno jačamo domaću proizvodnju i domaću privredu“, istakao je Nogoštić.

Firma „Onogošt“ osnovana je 1996.godine, kao porodično preduzeće sa 3 zaposlena. Bremenom broj objekata „Onogošta“ se konstantno povećavao, dostigavši broj od 21 marketa u 5 opština. Kao rezultat višegodišnjeg iskustva u poslovanju u ovoj oblasti, „Onogošt“ širi svoju djelatnost i otvara firmu Input, koja se bavi opremanjem marketa trgovinskom opremom. Input doprinosi još kvalitetnijem poslovanju i pored opremanja Onogošt objekata, u kratkom periodu projektuje i oprema preko 800 različitih prodajnih formata u BiH i Srbiji. Već 2014. godine ostvaruje nove napretke izgradnjom stambenog objekta, visokog kvaliteta, preko novoosnovane firme Invest gradnja.

Zaokruživanje cjeline je ostvareno 2015. godine kupovinom prostorija fabrike Unis, čime „Onogošt“ ulazi u još jednu djelatnost, preradu drveta i zapošljava 15 novih radnika.

Prijava za Newsletter

Novosti