Adresa: Cara Lazara 2, 71350 Sokolac

Telefon: +387 57 400 715

Trgovine „Onogošt“ doniraju brvnaru Planinarskom društvu „Glasinac“

Planinarsko društvo „Glasinac“ iz Sokoca u posljednjih par godina postalo je okosnica promocije i razvoja turizma na planini Romaniji. Dobar rad planinara, prepoznalo je i lokalno preduzeće D.O.O „Onogošt“ koje će finansirati izgradnju pomoćnog drvenog objekta u blizini planinarskog doma „Crvene Stijene“. Riječ je o brvnari koja će društvu koristiti za prodaju suvenira i iznajmljivanje planinarske opreme.

Lanac trgovina D.O.O. „Onogošt“ ove godine slavi 25 godina postojanja, te je u sklopu brojnih akcija tokom ovog mjeseca pokrenuo akciju prodaje biorazgradivih kesa, a dio prihoda od prodaje biće preusmjeren za izgradnju pomenute brvnare. Vrijednost radova je oko 4.000 KM, a radovi počinju u toku narednog mjeseca.

Dvanaest godina vrijednog i predanog rada članova ovog sportskog udruženja sve više postaje prepoznatljivo u društvu. Broj članova svakim danom raste, a trud i rad prepoznat je od strane lokalne zajednice i privrednih subjekata sa područja opštine Sokolac. U toku svog višegodišnjeg rada, društvo je zahvaljujući entuzijazmu članova uspjelo da izgradi planinraski dom „Crvene Stijene“ na Romaniji, uredi stazu sa ski liftom za djecu, markira, obilježi i uredi planinarske staze i uspješno organizuje pohode i takmičenja u planinarskoj orijentaciji.

Rad planinara više puta je nagrađivan, a društvo je postalo prepoznatljivo i van okvira naše zemlje. Pomoć dobrih ljudi, ljubitelja prirode i planine Romanije, svakim danom je veća. Opština Sokolac putem projekta Via Dinarika obezbijedila je sredstva za priključak vode i uređenje mokrog čvora u planinarskom domu, a nedavno je pokrenuta i akcija izgradnje mobilijara za djecu na Romaniji koja je naišla na dobru reakciju kod stanovnika Sokoca, koji su ličnim donacijam pomogli izgradnju istog.

– Pozvali bi i ostale privredne subjekte sa područja naše lokalne zajednice da slijede primjer naših prijatelja iz D.O.O. „Onogošt“. U toku je i izgradnja dječijeg zabavnog parka „Crvene Stijene“ na Romaniji pa bi svaka pomoć dobrodošla, ističu u PD „Glasinac“.

U narednom periodu planiraju da urade kružne staze kroz Romaniju koje će inspirisane hajducima nositi ime „Hajdučke staze” ili „Vija Hajdučija” po uzoru na sve popularniju Vija feratu. Zamišljeno je da tri staze različite dužine prate kretanja hajdučkih četa, te da kratka staza nosi ime malog Radojice, srednjeg dijeteta Grujice, a duga Starine Novaka.

Prijava za Newsletter

Novosti