Adresa: Cara Lazara 2, 71350 Sokolac

Telefon: +387 57 400 715

Istorijat

Kompanija “Onogošt” započela je svoj razvojni put 1996. godine, kao malo porodično preduzeće sa samo tri zaposlena radnika. Od samog osnivanja pa do danas pretežna djelatnost firme je trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima.

Znali smo da uspjeh ne može doći preko noći, pa smo naš posao gradili polako, korak po korak. Odluku da “Onogošt” od samostalne trgovinske radnje pređe u društvo sa ograničenom odgovornošću, donosimo 2000. godine, što je bio prvi korak ka formiranju sopstvenog lanca marketa.

Onogošt od male porodične trgovine prerasta u preduzeće koje posluje u 21-om maloprodajnom objekatu u 5 opština Istočnog dijela Republike Srpske. Trudimo se da su naše radnje moderno uređene , sa širokim asortimanom, pristupačnim cijenama, vrhunskim kvalitetom i ljubaznim osobljem. Takvim radom stekli smo povjerenje državnih i lokalnih javnih ustanova i preduzeća, tako da trenutno više od 150 takvih kupaca snabdjevamo robom iz svog asortimana.

Redovno izmirujemo obaveze prema državnim institucijama i dobavljačima, podržavamo humanitarne, sportske i kulturne manifestacije. Sa našim dobavljačima izgradili smo odnose pune povjerenja, jer se uvijek pridržavmo postignutih dogovora i rokova, tako da smo sa mnogim od njih u partnerskim i prijateljskim odnosima.

Naravno, sve ovo ne bi mogli postići bez vrijednih i motivisanih radnika. Njihov broj je iz godine u godinu stalno rastao tako da danas “Onogošt” zapošljava preko 200 radnika , od kojih su neki sa nama skoro od samih početaka. Još jedan iskorak u poslovanju ostvarili smo 2010.godine. Kao rezultat višegodišnjeg iskustva u bavljenju trgovinom osnovali smo firmu “Input” sa poslovnicama u Beogradu i Sokocu, koja se bavi opremanjem marketa trgovinskom opremom. Input u kratkom periodu projektuje i oprema preko 800 različitih prodajnih jedinica u BiH, Srbiji i regionu.

Svjesni smo da bez proizvodnje nema napretka cjelokupne zajednice te se 2014. godine proširuje djelatnost na oblast drvne industrije preko novoosnovane partnerske firme “Invest gradnja” gdje se dodatno zapošljava još 70 radnika.

Kao kompanija sa jasnom idejom i poslovnom politikom sa rezultatima koji ohrabruju, ali istovremeno i obavezuju, Onogošt je stekao visoku reputaciju u poslovnim krugovima sarajevsko-romanijske regije, pa i šire.

U sudski registar, kod subjekta upisa „ONOGOŠT d.o.o.“, upisani su sljedeći podaci:

Matični broj subjekta upisa: 89-01-0100-09 (1-556)
JIB: 4400627770009
Firma Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju i trgovinu „ONOGOŠT“
Skraćena oznaka firme „ONOGOŠT“ d.o.o.
Sjedište: Cara Lazara 2, Sokolac, BiH

Prijava za Newsletter

Novosti