Telefon: +387 57 400 715
Adresa: Cara Lazara 2, Sokolac 71350, BiH
 

“Onogošt” pravi razliku između kupovine i kupovine s osmijehom!

Wednesday, 04 September 2019 11:39;

“Onogošt” pravi razliku između kupovine i kupovine s osmijehom!

Prije četvrt vijeka iz podruma porodične kuće krenuli smo na neizvjestan put, put ka preuzimanju pune odgovornosti ne samo za sopstvene živote i egzistenciju, već i za egzistenciju tri zaposlena i njihovih porodica. Time je započelo kretanje od male porodične trgovine ka lancu marketa u našoj Sarajevsko-romanijskoj regiji.
Te 1996. godine bili smo među rijetkima koji u ratom opustošenoj i tranzicijom uništenoj zemlji zapošljavaju ljude i redovno isplaćuju plate. Priče o ljudima koji nakon pet godina preživljavanja i borbe sa raznim nevoljama dobijaju prvu platu i danas su dio sjećanja na našim okupljanjima. Upravo ta ozarena lica radnika koji za svoj rad dobijaju ne robu ili neke papire, koji nakon toga postaju bezvrijedni, već novac sa kojim mogu slobodno da raspolažu je neprocjenljiva slika. Ona nam je davala snagu i bila vodilja kroz sve ove godine rasta i razvoja.
Možda baš odatle i naš slogan “kupovina sa osmijehom”.

Preciznost i tačnost u poštovanju obaveza i prava radnika prati isti odnos i prema dobavljačima, partnerima i saradnicima. Naša saradnja sa javnim ustanovama i preduzećima bazirana je ne samo na obostranoj koristi već i na povjerenju, pa i strpljenju koje imamo prema kašnjenjima i odgađanjima, shvatajući ekonomske prilike u zemlji.
Sve ove godine nastojimo da se poboljšavamo i unapređujemo, ali vodimo računa da to radimo uvažavajući zajednicu čiji smo dio. Koliko često nekoga pozovu iz Zavoda za zapošljavanje i ponude mu posao? Kod nas se tako dolazi do zaposlenja. Mi smo ponosni na činjenicu da smo upravo na taj način pružili šansu mladim diplomiranim ekonomistima koji su kod nas stekli prva profesionalna iskustva i imali šansu da primjene naučeno.

Ponosni smo i na porodice koje su radeći u "Onogoštu" odškolovale svoju djecu, kao i na one koji i danas svojom predanošću i požrtvovanjem u našoj kompaniji stvaraju bolje šanse i nove perspektive za svoje potomstvo.
Danas u dvadeset prodajnih objekata “Onogošta” radi 180 radnika. To da oba bračna druga rade u našoj firmi nije nikakvo čudo, međutim, malo je preduzeća u kojima rade dvije generacije, kao što je to slučaj kod nas. Treba li bolji pokazatelj da smo poželjan poslodavac.
Mi smo dio vaših života. Učestvujemo i prisutni smo u svim važnim trenucima. Sa nama se spremate za slavlja i radosti, krštenja, mature, vjenčanja i proslave.
Zapravo, svaki dan ulazimo u vaše domove. Kada god unesete kesu ili vrećicu, odnosno ceker sa imenom i logom “Onogošta”, mi prelazimo vaš prag i postajemo dio vašeg svijeta.
Uvjereni smo da svi vi imate više takvih vrećica i kesa, kao i da veliki broj naših baka, žena i majki ima “kesu sa drugim kesama”, gdje je prva sa znakom “Onogošta”.
To je veliko priznanje i potvrda ispravnosti našeg rada koju dobijamo svaki dan, a koja nam znači i više od onih koje dobijamo od institucija, ustanova, države i društva. Jedna priznanja potvrđuju i stvaraju druga, a mi smo ih tokom ove dvije i po decenije dobili veliki broj. Podržali smo mnoge humanitarne akcije i organizacije, sportske i kulturne događaje.
Mi dajemo šansu lokalnim poljoprivrednicima da plasiraju svoje proizvode. To je naš način i naše shvatanje ekonomskog i svakog dugog patriotizma.

U saradnji sa lokalnim zajednicama Istočnog Sarajeva učustvujemo u razvoju u izgradnji svih opština našeg grada. Prodajni objekti “Onogošta” predstavljaju pažljivo dizajnirane i funkcionalne građevine, rađene po svim standardima i zahtjevima savremenog svijeta.
Svi veći marketi sadrže višestruke pogodnosti za kupce i posjetioce. Od igraonice za djecu, kafea za predah od kupovine, do restorana i dječjeg igrališta.
Nakon dugogodišnjeg iskustva u svijetu trgovine, gdje smo upoznali potrebe i zahtjeve tržišta, te se opredijelili za hvatanje koraka sa razvijenim zemljama kada je u pitanju opremljenost trgovina i prodajnih jedinica, krenuli smo sa opremanjem marketa i uvozom trgovinske opreme. Danas firma “Input”, kao prirodni nastavak i nadogradnja “Onogošta”, posluje u Srbiji, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. I već sada iza sebe ima preko 800 opremljenih prodajnih jedinica.

Druga firma kćerka nastala iz “Onogošta” je “Invest Gradnja”, kompanija osnovana 2012. godine, specijalizovana za proizvodnju drvne ambalaže – drvenih sanduka za pakovanje naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Od 2015. godine nalazi se u proizvodnim pogonima u Sokocu na površini od 6000 m².
Kao i “Input”, “Invest Gradnja” predstavlja rezultat uspješnog poslovanja kompanije “Onogošt”, njene snage i ugleda, te odnosa prema vrijednostima života i rada.
Nova poslovna zgrada "Onogošta" predstavlja neku vrstu prekretnice i dodatnu energiju i snagu. Zaposleni će imati najsavremenije uslove za rad, poslovni partneri svojevrstan ugođaj i komfor tokom pregovaranja i zaključivanja poslova, građani Sokoca još jedan moderan objekat u kojem će moći da osjete sva zadovoljstva kupovine u 21. vijeku. Kupovine sa osmijehom.

 

 

 

 

 

Najčitanije novosti

'. $cijena[1] .''; return $output;